Background

Counting days



Guys, IT'S SATURDAY.

HAPPY SATURDAY!!!

New Life :)

Okay korang, jom mulakan hidup baru :D


Actually, bukan hidup baru, hidup baru *intonasi sikit*
Aku just dah buang post2 lama aku yang tak berkaitan and letak posts baru.
Bukan apa, cerita lama, biarlah ianya ditelan zaman, ecehhh.
Bukan nak lupakan or what, cuma biarlah hanya diriku yang mengetahuinya. Woahh.


Itu je nak cakap, haha. Ok bye.

Penakut :(

Apa kes? Okay, actually nak cakap je yang aku minat YUNA :D
btw, lirik ni sangat mendalam bagi aku. Mungkin sebab pernah mengalami kot. 


So, aku sedih, and aku tau korang pun sedih tengok aku sedih.
Come on lah korang, jom la sedih2 dengan aku nak? 

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta

Mungkin lebih baik kau ku lepas saja
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adilUntuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya


Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

YUNA-PENAKUT


Forever Alone :'(


hi, jangan tanya kenapa tapi I memang 

#TeamForeverAlone :(

Relationship




Hey,
 Sedih kan, tak semua yang bernasib baik dalam bercinta ni, ada yang bermasalah, ada yang okay je. 
Tapi mostly, ramai yang bermasalah dalam perhubungan mereka kan. 
So, anyhow, kita kena berusaha lah kearah yang lebih baik. 
Perempuan selalu dikaitkan dengan sikap kuat merajuk, queen control, and whatsoever yang tak sedap didengar kan.
Taknak lah disebabkan seorang perempuan yang berperangai macam tu, semua perempuan lain yang dilabelnya. 
Tak elok, betul tak?

So, kita dalam perhubungan ni kena jaga batas2. 
Okay nak nasihat orang lain pun, diri bukan betul sangat. 
Tapi itulah, kalau dah kahwin, takkan korang nak teruskan sikap korang yang tak elok tu kan. 
Dalam semua relationship, kenalah ada give and take kan.
Kena la fikir baik2 bila kita ada masalah. Jangan asek nak melenting je. 

Okay, macam dah melencong jauh je cerita aku ni. HAHA, okay itu je :)

Next time pula :)







Food for thoughts :)



I love you for what you are.

Not what you did back there.

Food for thoughts :)



Be the reason why she smiles.

Not the reason for her tears.

Winning

Hey tadi kitorang macam biasa main UNO.

Kali ni main dengan Adib and Pijo sekali.

At the first place, Nana menang lah, pastu aku and ada lah orang lain selepas aku. Last2 tinggal Aimi, Adib, Aaina and Pijo.

First to win, Aaina. Pastu kad Adib, aku and Rafiqah yang tolong mainkan.

Kad Pijo pulak nana dengan Norli tolong.

Mula2 nak gelak lah, sebab kitorang ada main tipu sikit. Serious sikit.
Tak banyak pun.

Yang paling penting kat sini. Aku nak cakap yang AIMI KALAH !

okay bye. haha


Food for thoughts :)



Man proposes, God disposes :)

Makan dan makan !

Hey, tadi kitorang kena attend cocuriculum tau.

Kalau nak cerita pasal ni, tak habis lah sampai bila-bila. Tapi part yang paling bestnya, lepas habis co-Q.

Kitorang pergi teman Alan beli barang dekat Taman Maju. Pastu dia kata nak makan ABC (Air Batu Campur).

Nampak sedap kan??!! haha

Ingatkan tak sedap. Biasanya aku kalau makan kena share dengan orang untuk habiskan semangkuk ABC tu. Tapi kali ni, memang lah share tapi, still aku makan paling banyak. Kesian Norli aku habiskan ABC tu. Sorry yaww :P Tak cukup dengan tu, aku tengok Rafiqah ada order Nasi Goreng Ayam Blackpepper. Aku pun terliur lah. Pastu aku order jela benda yang sama dengan dia.


ada campur nasi goreng sikit.
jadilah NASI GORENG AYAM BLACKPEPPER :D


Ya Allah, kenapa aku makan banyak sangat ni. Tapi tak jugak berisi kan badan aku ni. Tapi alhamdulillah lah dengan apa yang dikurniakan pada aku ni. Alhamdulillah alhamdulillah. Nak makan jugak ke? Mai la order yang sama !! LOL

UNO !

HEY korang !

Pernah main Uno Cards Game tak?


Best kot kalau kita tak jadi yang terakhir dalam game ni. Tapi kawan aku dah macam kena cursed dah. Dia selalu kalah. Ada one time dia menang, kitorang happy gila !! Takpelah, maybe kau tak reti lagi nak main game uh. Orang kalau tak reti main lagi, it's okay kan. Mana tau next time, dia pulak yang selalu jadi juara :) go buddy !

TRY HARDER OK :)

Walaupun kau kalah, kau jangan risau. Bukan nak cakap kau bernasib malang, tapi maybe orang lain tak beri peluang pada kau.

SMILE ok dear :D


Hey Aimi and Rafiqah, BACA NI :D

Me Hungrehhh !

Hey korang !

Korang mesti kalau bangun pagi-pagi, terasa nak makan macam-macam kan? Samalah kita :) Ni nak cerita ni, pagi yang indah ni, aku mengidam nak makan Blackpepper Chicken yang Pizza Hut jual tu :O terliur ke? huaaa bestnya kalau boleh pergi makan sekarang ni !

Kalau korang tak pernah makan, seriously kena try ! 


Tak cukup mengidam Blackpepper Chicken, mestilah kena makan pizza dia sekali kan :D 


Aku suka pepperoni ! Taktau la korang suka apa kan. 

Okay, dah post pasal makanan ni, aku seriously tengah lapar ni. 
Breakfast pun belum lagi :(

Follow me :)

HEY KORANG !

Jomlah follow twitter kita :D KeyHalims ok ok ok???